Avansert datateknikk gjør utdøde dyr som Megalodon til virkelighet

0
131

Reklame

Opp gjennom millioner av år er det mange forskjellige dyr som har levd på jorden, alt fra en mengde forskjellige dinosaurer til verdens største hai – den såkalte Megalodon. I 2022 trenger du heldigvis ikke være redd for å møte en slik gigantisk hai på havet, men hvordan er det egentlig mulig å gjenskape alle disse dyrene på en realistisk måte?

En god del gjetting må til for å lage modeller

Til å begynne med er det greit å erkjenne at alle modeller av dyr som Megalodon bygger på mye gjetting. Det er helt åpenbart ingen som har sett verken en Megalodon eller en dinosaur i levende form, og selv de mest perfekt bevarte fossiler kan bare gi et hint om beinbygningen til et dyr. Det er umulig å vite hvordan skjell, fjær eller hud egentlig så ut.

Det kan være ekstra vanskelig å danne seg et bilde av hvordan store fisker så ut, med tanke på at brusk utgjør en stor del av kroppen til en fisk. Når det gjelder Megalodon er det hovedsakelig det gigantiske tannsystemet som er bevart til ettertiden, og som vi kan prøve å bygge modeller rundt i dag.

Avansert teknologi og realistiske systemer

Når forskere og arkeologer har prøvd å lage en analog beskrivelse av et dyr, er det på tide for teknologer å skape en digital versjon av dyr som Megalodon. Denne teknologien er på ingen måte ny, husk på at det er lenge siden Jurassic Park ble spilt inn, men metodene utvikles hele tiden. Prosessen begynner med at en tredimensjonal modell bygges opp, sammen med teksturer, farger og materialer.

Videre kan en slik modell plasseres i et miljø med forskjellige lyskilder og andre elementer, slik at sluttresultatet blir en virkelighetstro modell med et fargespill som er svært realistisk. På den måten kan Megalodon og andre utdøde dyr bli til virkelighet i den digitale verden.