Bedre VR-opplevelse på PS med 3dRudder

0
181

Mange som har spilt Playstation VR har nok opplevd at føttene vikler seg inn i kabler, at man krasjer inn i bord eller stoler, og at det hele kan oppleves som noe klumsete. Dette har Sony nå utviklet en løsning på. Nemlig 3dRudder.

Virtual Reality på Playstation

Som kjent kan du få VR på Playstation 3, 4 og 5. Faktisk ble Virtual Reality introdusert til Playstation allerede i 2016. Playstation er fortsatt en god inngangsport til den virtuelle verden. Denne spillkonsollen er for eksempel langt billigere enn en god VR PC som fort kan koste over 30 000 kr.

Siden 2016 har Sony stadig utviklet nytt tilbehør til Playstation som kan gi deg en bedre spillopplevelse. For eksempel har vi Playstation Move som gjør at du bedre kan interagere med objekter i VR spill på PS. Playstation VR Aim Controller har derimot gjort at skytespill har blitt langt bedre enn de var når vi måtte bruke vanlige håndkontroller til Playstation.

Den foreløpig siste nyheten til Playstation Virtual Reality er 3dRudder. Vi sier at dette er den foreløpig siste nyheten, for vi er ganske så sikre på at Sony allerede er i gang med utvikling av nytt tilbehør til PS som kan gi enda bedre spillopplevelser.

3dRudder

Vi nevnte at kablene som er koblet til VR-settet på Playstation kan skape problemer når du spiller. Det samme kan møbler og inventar gjøre. Ikke bare kan disse skape problemer, men det kan også føre til skader på både VR utstyr og bruker. Kabler kan knekkes eller rykkes ut av headsett, og å falle over en stol kan gi stor skade.

3dRudder er en ny VR kontroll til Playstation som enkelt løser dette. Og, vi må si at dette er like genialt som det er enkelt. Som kjent har Playstation lenge hatt pedaler som kan brukes til bilspill, og 3dRudder er egentlig bare en videreutvikling av dette.

3dRudder er en rund plate som du kan kontrollere med føttene dine. Dette passer perfekt til spill hvor du skal utforske en virtuell verden gående. Ved å trykke ned fronten på 3dRudder vil din avatar bevege seg fremover. Trykker du derimot ned på baksiden vil avataren din bevege seg bakover.

Playstation 3dRudder har også ømfintlige trykksensorer som måler hvor hardt eller lett du trykker. Dermed kan du justere hastigheten din avatar beveger seg i gjennom den virtuelle virkeligheten. Dersom du trykker hardt vil avataren din bevege seg raskere, mens dersom du trykker forsiktig vil avataren bevege seg sakte og forsiktig gjennom VR.

Spill for PS 3dRudder

Listen over spill som er kompatible med Playstation 3dRudder er i stadig vekst. Til nå inneholder den flere kjente spill som Wolfenstein: Cyberpilot, Beat Blaster, Intruders: Hide & Seek, Mind Labyrinth og Honor and Duty: Arcade Edition.

I snar fremtid er det også ventet at spill som Firewall Zero Hour, Undead Citadel, Redemption’s Guild, Illysia VR og Dash Dash World vil bli lansert og være kompatible med PS 3dRudder. Flere spill vil hele tiden komme til, så dette kan gi mange og gode spillopplevelser på PS VR.