Derfor er kjøleskapet ikke helt klart for å bli digitalt

0
461

Det smarte hjemmet er virkelig i vinden om dagen, og det er også mange kjøkkenmaskiner som blir mer eller mindre digitale og tilkoblet nett. Det kan gjøre så enkelt som å koble en kaffemaskin til en smartplugg som styrer strømmen, men det finnes til og med kjøleskap med skjerm og Android. Det kan høres interessant ut, men enn så lenge er det sannsynligvis smart å velge et klassisk godt kjøleskap. Det finnes mye å velge mellom på markedet, klikk her og les mer om gode «tradisjonelle» kjøleskap i alle mulige fasonger og prisklasser.

Et tilkoblet kjøleskap vil få kunstig kort levetid

Levetid og fremtidige oppdateringer er sannsynligvis den største utfordringen med tilkoblede kjøleskap. I utgangspunkter er de fleste løsninger på markedet enten en Android-løsning eller et annet lukket operativsystem. Det betyr at levetiden til et tilkoblet kjøleskap vil være mer på linje med et nettbrett eller mobil, enn et tradisjonelt kjøleskap.

Du risikerer helt enkelt at selve kjøleskapsdelen egentlig har mange års levetid igjen når skjermen ikke kan brukes til noe fornuftig lenger.

Trenger du virkelig en skjerm på kjøleskapet – som viser innsiden?

Det er lov å stille kritiske spørsmål når det gjelder nytteverdien til noen av de digitale funksjonene til såkalt smart kjøleskap. Å ha tilgang til internett på kjøleskapet er kanskje greit noen gang, men det er sannsynligvis mye mer praktisk med et brett noe annet sted på kjøkkenet. Når det gjelder kamerafunksjoner er det noen modeller som gjør det mulig å se inn i skapet fra en app, det kan kanskje i teorien være interessant hvis du er i butikken og har glemt hva du har hjemme. Men når kjøleskapet også kan vise på skjermen hva som er i skapet? Det er vel egentlig slik at det å åpne kjøleskapsdøren og se på innholdet direkte er både mer praktisk og utrolig mye enklere.

More News