Effektiv massasje for nakke og rygg etter en lang dag foran skjermen

0
393

Mennesket er laget for å være i bevegelse, men i dag er mange nordmenns liv preget av stillesittende arbeid – og dessuten i mange tilfeller en relativt inaktiv fritid. Derfor er det viktig å være i bevegelse når det er mulig, men dessuten kan det være smart å komplettere med massasje som løsner opp i anspente muskler og ledd.

Massasje på egen hånd

Det finnes mange muligheter når det gjelder å gjennomføre massasjebehandlinger på egen hånd. Disse øvelsene vil kanskje ikke helt kunne matche en dyp massasje som utføres av en utdannet massasjeterapeut, men samtidig vil enkelt utstyr gjøre det mulig å gi rygg og nakke en liten behandling hver dag.

Det er mange som benytter en foam roller til massasje, men det er også flere og flere som får opp øynene for hva en massasjepistol kan brukes til. Massasjepistolen er, som navnet tilsier, formet som en pistol. Den leveres med en rekke forskjellige massasjehoder, og gir såkalt mekanisk vibrasjonsmassasje. Hastigheten kan selvfølgelig reguleres, og tilpasses forskjellige muskelgrupper og kroppsdeler. Det er selvfølgelig viktig å huske på at det kan være litt vanskelig å komme til alle områder på nakke og rygg, og derfor kan det være smart å komplettere med bruk av foam roller.

Profesjonell massasjebehandling

Massasje faller inn under alternativ behandling når det gjelder skatter og avgifter, noe som også medførte at det ble moms på massasje fra 1. januar 2021. Dessverre betyr det helt sikkert at det er noen som ser seg nødt til å droppe én eller flere massasjetimer.

Det er kanskje ikke alle effekter av massasje som er like enkle å bevise og tallfeste, men samtidig benytter praktisk talt alle eliteidrettsutøvere seg av massasje i noen form. Når arbeidsdagen også føles ut som et maratonløp, da er det kanskje på sin plass med en avslappende massasje?