For mange arbeidstakere er fleksibilitet avgjørende

0
349

Derfor vil gode hjemmekontorer være et viktig konkurransefortrinn for bedrifter

Det er mange arbeidstakere som begynner å få opp øynene for friheten som følger med gode løsninger for hjemmekontor. På mange måter er det håpløst gammeldags å måtte bosette seg i nærheten av storbyer på Østlandet, og bruke mange hundre timer i året på pendling fram og tilbake. Med moderne tekniske løsninger er det like enkelt å gjøre jobben fra Mo i Rana som Tjuvholmen. For arbeidstakeren betyr det frihet å velge bosted etter hva man ønsker å prioritere, som kommer frem av https://ranaposten.no/ er tempoet helt annerledes i en mindre by.

Det er selvfølgelig en rekke roller som må utføres på et bestemt sted, men samtidig er det mange arbeidsoppgaver på et typisk kontor som enkelt kan flyttes til en skyløsning. De aller fleste store selskaper har allerede noen form for hjemmekontorløsning, og det er relativt enkelt å sette opp en løsning fra bunnen av – med VPN og skyløsninger.

Det er spesielt ettertraktede yrkesgrupper som kan stille krav til hjemmekontor som en del av en totalpakke. Lønn i kroner og ører er bare en liten del av den totale kompensasjonspakken som moderne arbeidstakere forventer, både lønn, videreutdanning og fleksibilitet er viktige faktorer. Med tanke på hvor begrensende en fast arbeidsplass kan være, og hvor mye tid som brukes på pendling, så må andre deler av kompensasjonspakken virkelig utmerke seg for å eventuelt forsvare fraværet av hjemmekontor.

Det er sannsynligvis høyere medarbeidertilfredshet som er det viktigste aspektet ved hjemmekontor, også for arbeidsgiveren. Det vil selvfølgelig være mulig å spare noen kroner på færre fysiske arbeidsplasser på kontoret, men disse effektene vil likevel ikke være spesielt store sammenlignet med effektene på de ansattes prestasjoner. Det er derfor også viktig å ikke tvinge noen over til en løsning med mye hjemmekontor, det er selvfølgelig noen som fortsatt foretrekker en tradisjonell kontorplass.