Fysisk aktivitet og trening gjør deg mer skjerpet foran tastaturet

0
128

God ytelse foran tastaturet handler ikke bare om å faglig kunnskap, riktig fokus og mental tilstedeværelse. Selv en lite fysisk belastende aktivitet som koding eller tekstarbeid hører nemlig tett sammen med fysisk aktivitet, trening og ikke minst sunn mat og drikke.

Trening er en «plussaktivitet» – du får god avkastning på investert tid

Mangel på tid er kanskje den aller vanligste unnskyldningen når det gjelder nedprioritering av trening og fysisk aktivitet. Det er selvfølgelig noen få tilfeller der du er booket inn hver eneste time i løpet av den dag, men det hører uten tvil til unntakene. Dessuten finnes det alltid tid å ta av – hvorfor ikke la vekkerklokken ringe en time tidligere i morgen?

Å stå opp tidlig, ta en Pre Workout og kjøre i gang med treningen kan være beintøft. Samtidig vil du garantert få igjen for denne innsatsen, både på kort og lang sikt. Bare tenk på hvor avslappet du kan være resten av dagen, når du vet at du allerede har krysset av treningen på dagsplanen. Det er dessuten ikke bare en mental effekt, kroppen vil også fysisk være mer avslappet og rolig. Det betyr igjen at du vil kunne være mer effektiv når du trenger det, og slappe av når du ønsker det. Det vil uten tvil oppleves som at du får mer tid i løpet av dagen.

Trening kan gjøre det enklere å spise og drikke sunt

Det er viktig å huske på at et sunt kosthold også er avgjørende for både fysiske og mentale prestasjoner. Kosttilskudd kan være et komplement, som gir deg et løft i før, under eller etter trening, men det vil ikke erstatte en sunn og variert kost.

Når du trener vil du forbrenne både kalorier og forskjellige næringsstoffer som kroppen trenger, og da er det viktig å fylle på med mat. Samtidig kan trening og fysisk aktivitet være med på å kontrollere suget etter søtsaker, og det er lettere å prioritere frukt, grønnsaker, magert kjøtt, fisk og grove kornprodukter etter en god treningsøkt.

Bildet av en gamer eller programmerer foran tastaturet med en energidrikk eller sterk kaffe er heldigvis ikke hele sanningen, men det er for så vidt tilfelle at det er mange som drikker litt for mye koffeinholdige drikker. For de aller fleste vil det være greit å redusere koffeinforbruket noe, husk på at vann er den beste tørstedrikken – også foran skjermen.