Hårfjerning med IPL – skjønnhetspleie i en digital verden

0
94

Hårfjerning kan fremstå som selve definisjonen av en analog og manuell prosess, men med ny teknologi blir også dette skjønnhetsritualet mer digitalt. Såkalt IPL-hårfjerning bidrar til å flytte grensene for hva som er mulig når det gjelder hårfjerning basert på lysimpulser og digital teknologi.

Grunnleggende om IPL

Forkortelsen IPL står helt enkelt for «intenst pulserende lys», og teknologien bygger på lys i et bredt spekter – altså ikke tynnere frekvensbånd som for eksempel laser. Utstyr til IPL-hårfjerning har kapasitet til å sende ut opptil hele 900 000 lysimpulser, noe som tilsvarer en forventet levetid på omtrent 20 år. Det sier også mye om økonomien i bruk av IPL sammenlignet med for eksempel barbering eller voksing.

Lysimpulsene fra IPL-utstyret vil absorberes av hårveksten i et område, noe som fører til at hårsekken «går i dvale». Det fører igjen til at hårveksten avtar, og mange vil se resultater allerede etter bare noen få behandlinger. Etter omtrent 12 uker vil du ha oppnådd et fullstendig resultat, som så vedlikeholdes med jevnlige behandlinger.

Er IPL-hårfjerning noe for meg?

Hårfjerning basert på IPL er svært skånsom, og maskinen kan brukes på praktisk talt hele kroppen. Metoden er helt smertefri, og det finnes dessuten utstyr som er leverer ekstra kjøling til området som behandles.

Husk på at IPL er basert på at hår og hårsekker absorberer energien fra lysimpulsene. Det betyr også at det må finnes en forskjell mellom hårveksten og huden, ideelt bør hårveksten være tydelig mørkere enn huden. Forhør deg gjerne med kundeservice hos leverandøren hvis du er usikker på hva som fungerer til akkurat din hudtone og hudfarge.

Når du velger IPL-hårfjerner bør du også tenke over hvor store områder du skal behandle. Det kan avgjøre om du skal velge en liten og nett maskin, eller en litt større med gode ergonomiske løsninger. Smarte digitale løsningene får du uansett – for hårfjerning for i det tjueførste århundret.