Husk på totalsummen når du sammenligner tilbud

0
216

Reklame

 

Det er superenkelt å handle på nett, og dessuten har du tilgang til et helt hav av forskjellige tilbud, kampanjer og rabatter. Det er vel og bra, men det kan være ganske forvirrende å prøve å få oversikt over hva som egentlig er et godt kjøp.

Det er ikke alltid rabatten som er viktig

Det er smart å bruke tjenester som Tilbudsbasen til å finne alle relevante tilbud, samtidig som det også er viktig å sammenligne den reelle kostnaden for kjøpet – og ikke bare rabatten. Det er dessverre enkelte selskaper som bevist priser produkter unaturlig høyt i perioder, og da er det selvfølgelig enkelt å gi en svært høy prosentrabatt.

Noen selskaper sammenligner også tilbudsprisen med prisen som er tilgjengelig på tjenester som Prisjakt. Det kan gi et godt bilde av den reelle besparelsen, men det forutsetter at det relevante produktet faktisk tilbys av flere leverandører. Det kan være at noen selskaper spekulerer i å finne produkter som bare tilbys til en høy pris av andre mindre selskaper, for å kunne vise til en høy rabatt.

Frakt, levering og andre gebyrer

Det er heldigvis ikke mange selskaper som belaster et eget gebyr for betaling med for eksempel kredittkort. Samtidig kan det være noe penger å spare på å velge riktig betalingsmåte, men pass på at tilbud om rentefri delbetaling ikke alltid er spesielt gunstige.

Det er også mange nettbutikker som frister med fri frakt, men det vil selvfølgelig aldri være gratis å levere noe hjem til deg. Det betyr at du indirekte betaler for frakten i form av en høyere pris for selve varen. Når du sammenligner prisen for et og samme produkt er fri frakt likevel relevant. Hvis to butikker tilbyr en vare til samme pris, vil totalsummen naturligvis bli lavere hos den butikken som i tillegg også kan tilby deg fri frakt.