Hvordan du sover best mulig på natten

0
139

ANNONSE

Det er et spørsmål som mange vil ha svar på, og saken er jo den at det ikke er like lett for alle. Det å sove godt føles mer og mer som et privilegium for mange, da det er noe de sliter med. Det er dog hjelp å få, og skal du få den beste søvnen mulig så er det utrolig viktig at du får optimal REM søvn. Det er kanskje ikke noe du kjenner til, men det står for Rapid Eye Movement. Det innebærer i bunn og grunn at det er på det søvnstadiet hvor hjernen blir målt til å være nest lik som man er våken.

Forskjellen sånn sett er at hele kroppen din er avslappet, og hviler. Det er en utrolig viktig periode i din søvnrytme, for det er da kroppen heler seg på best mulig måte, samt at hjernen utvikler seg mer. Det er store vitenskapelige bevis for at REM søvn er veldig viktig for mennesker. Det er for eksempel da at man har de fleste drømmer gjennom natten, og det foregår ekstremt mye hjerneaktivitet. Alt dette er veldig interessant, spesielt med tanke på at REM sleep kun utgjør cirka 20 til 25 prosent av hele nattens søvn. Sover du 8 timer om dagen så skal 90 minutter være det ideelle du får med REM sleep.

Denne typen søvn er faktisk så viktig at om du ikke får nok av det over en lenger periode så vil det ha alvorlige konsekvenser for helsen din.

Hva man kan gjøre

Om dette er et problem for deg så er det noe du bør undersøke nærmere, for å se hva som kan forårsake det. Det kan være forskjellige ting, som at du sliter på jobben, ikke får mosjon eller andre problemer. Det kan også være at du ikke sover godt på grunn av en heller dårlig seng. Og er det det som plager deg, så er det på mange måter en god nyhet, for det kan man jo definitivt ordne. Nye senger finnes det mange av, det gjelder bare å vite hvor man skal handle.

Da kan det være en god ide å besøke butikken vi har lenket til ovenfor. Det er en butikk som spesialiserer i å lage og selge noen av de beste sengene på markedet. De har en ekspertise på området som veldig få kan matche, og gjør at det er noe du virkelig bør sjekke ut.

De har også senger i alle forskjellige prisklasser, så du kan besøke butikken uten å bekymre deg for at det blir altfor dyrt for deg. Og vi vet at det å kjøpe en ny seng ofte kan føles som en stor byrde, men om du sover dårlig så er det kanskje noe du er nødt til å gjøre. Det er ingenting som er viktigere enn søvnen din, og helsen din. Ordner du det, og får optimal REM søvn så kommer du til å føle deg som en helt ny person. Da er det ikke grunn til å nøle!