Invester i din og familiens fremtid

0
385

De fleste nybakte foreldre føler på et stort ansvar. For når familien er blitt utvidet, så har man plutselig noe i livet som er større enn seg selv. Man skal forsørge sig egen lille familie. For å komme godt ut fra start, så kan du bruke pappapermisjonen til å legge en langsiktig økonomisk plan.

 

Overblikk til økonomisk overskudd

Når du er på pappapermisjon, er det er selvfølgelig en mer avslappet hverdag, enn det som de fleste barnefamilier opplever. Det er selvfølgelig derfor viktig at du nyter tiden sammen med barnet, sånn at det blir knyttet bånd. Det kan være en god ide å gå til en aktivitet med baby, det kan være babysvømming eller rytmikk. Det finnes heldigvis også mulighet for å gå i en pappagruppe, hvor du kan dyrke fellesskapet sammen med andre nybakte fedre.

Du skal i hvert fall ikke bruke pappapermisjonen på å bekymre deg over fremtiden. Det er et stort ansvar å sette barn i verden, men mest av alt er det en fantastisk berikelse i livet. For at du skal sikre fremtiden på best mulig måte, så kan det være en god ide å bruke tiden i pappapermisjon, til å få overblikk over økonomien.

Når du baby får en liten lur, så kan du derfor finne budsjettet frem og gjennomgå dette. Det å få barn har nemlig betydning for ens hverdagsbudsjett, da man plutselig har utgifter til bleier, babyutstyr og babymat. Selvfølgelig vil det også komme økonomisk støtte, men familieforøkelse er helt klart, noe som krever at man lager et nytt budsjett. Når du får overblikk over økonomien, så skaper du også en mulighet til å få et større overskudd, da du ser hvor det er mulig å prioritere annerledes, eller spare noen slanter.

 

Tenk langsiktig

Man sier at hvert barn koster hver familie 1.000.000 kroner, fra den dagen det blir født, til det blir 18 år. Uansett om dette er riktig eller ikke, så illustrerer det at den økonomiske hverdagen ser annerledes ut enn den gjorde før. For å sikre familiens økonomiske fremtid, så kan det være at du skal overveie muligheten for å investere noen av sparepengene dine.

Det er nemlig mulig å plassere noen av pengene i en langsiktet investering, som kan gi familien et større økonomisk råderom i fremtiden. De fleste som investerer, oppdager nemlig at pengene vokser hurtigere i investeringer, enn det som de gjør parkert på en sparekonto i banken. Selvfølgelig kan du investere, og samtidig lage en barneoppsparing, hvis det er dette du ønsker. Du kan lese alt om hvordan du kommer i gang med investeringer på Aksjebloggen.

En langsiktig investering, er typisk ofte forbundet med veldig lav risiko for tap, og hvis du i tillegg sprer investeringene dine ut på flere områder, så er risikoen for tap veldig lav.