IPL – et høyteknologisk alternativ til tradisjonell hårfjerning

0
94

Noen bransjer og sektorer kan oppleves som svært «analoge» og lite innovative, det gjelder for eksempel per definisjon mange behandlinger knyttet til skjønnhet og velvære. Det er lett å se for seg at hårfjerning er noe som kun dreier seg om barbering eller voksing, teknikker som vanskelig kan digitaliseres. Imidlertid finnes det noen høyteknologiske muligheter på markedet – for eksempel hårfjerning med såkalt IPL

IPL svært enkelt forklart

Teknologien IPL bygger på bruk av lys, noe som også kommer fram av at forkortelsen står for «intenst pulserende lys». Denne lysbehandling dekker et bredt spekter, samtidig som impulsene leveres med svært høy frekvens. Det finnes mange ulike hårfjernere som bygger på IPL, se en oversikt her, men den grunnleggende lysbehandlingen ligger altså til grunn for alle.

Legg merke til at IPL baserer seg på at det finnes en fargeforskjell mellom huden og hårveksten. Den intensive lysbehandlingen overfører energi til området som behandles, og den mørkere hårveksten absorberer mer energi enn omkringliggende hud. Derfor vil individuelle forutsetninger knyttet til hårfarge og hudtone kunne påvirke resultatet.

Hårfjernere med ekstra tekniske funksjoner

En helt enkel IPL-hårfjerner har kanskje bare en bryter for av og på, noe som selvfølgelig betyr at en slik maskin er svært enkelt å bruke. Imidlertid finnes det også produkter med spennende ekstrafunksjoner, for eksempel i form av kjøling eller intensitet som kan tilpasses.

  • IPL-hårfjerning er allerede en skånsom behandling, samtidig kan en kjølefunksjon gjøre behandlingen enda mer behagelig ved litt lenge økter.
  • Justerbar intensitet lar deg endre styrken til behandlingen med et tastetrykk, slik at du kan tilpasse til ønskene dine og området du behandler.

Oppsummert er det ikke noe tvil om at IPL er et mer høyteknologisk alternativ til de tradisjonelle metodene for hårfjerning. Dessuten er behandlingen skånsom, noe som gjør at du ikke trenger å tenke på sår, skrammer eller hudirritasjon. Det er et teknologisk fremskritt som gir ekstra verdi i hverdagen.