Lag skikkelig morsomme trykk med håndverksmetoder

0
135

Håndverk er et begrep som kan være vanskelig å definere, og noen ganger oppstår det diskusjoner om hva som egentlig kan defineres som håndverk. På mange måter ligner disse på diskusjonene om hva som egentlig er sport og idrett. Samtidig er både idrettens verden og håndverksverden i konstant forandring, og det er naturlig at nye teknikker tas i bruk.

Trykk på stoff er enkelt og fleksibelt

Det er vanlig å tenke på forskjellige typer strikking, hekling og toving når det gjelder håndverksmessige uttrykk på tøy og stoff. Trykk er samtidig noe som uten tvil kan inkluderes sammen med andre håndverksteknikker. Vi tenker da på unike trykk som lages i enkelteksemplarer eller små serier, med hjelp av en varmepresse og annet enkelt utstyr.

Trykk åpner helt nye muligheter, og det er mulig å kombinere en mengde forskjellige farger, former og design. Dessuten vil gode trykk kunne ha like lang levetid som selve plagget, forutsatt at de vaskes på en korrekt måte.

Det finnes varmepresser i forskjellige størrelser, og de enklere variantene er mest aktuelle for hobbybruk. Det betyr også at du per definisjon håndterer maskinen manuelt, og faktisk legger ditt helt egne avtrykk i resultatet med tilpasning av trykkmaterialer og det press som legges på stoffet.

Trykk kan være morsomt for alle aldre

Bruk av en varmepresse kan være en morsom hobby for både voksne og barn i alle aldre, men det forutsetter selvfølgelig at det er en voksen som er til stede og tar seg av selve trykkingen. Selv om en manuell trykkpresse ikke har noen bevegelige deler som flyttes av en motor, så vil det være både varme flater og andre risikoer.

Samtidig kan det være fantastisk å lage sine egne trykk på klær, uansett om det handler om å trykke navnet sitt, et bilde eller en helt egen kreasjon. Trykk åpner helt enkelt for nye kreative muligheter.