Les dette før du velger lån

0
161

Annonse

Det å ta opp lån er noe som blir mer og mer vanlig. Og i takt med at det blir enklere og enklere å ta opp lån, er det flere og flere som velger feil. Med mange muligheter og lite kunnskap, kan det nemlig være lett å velge noe som ikke er det mest gunstige for deg. I denne artikkelen skal vi derfor komme mye nærmere inn på alt det du må vite for å kunne ta de beste valgene for deg.

I dag finnes det utallige lån du kan velge mellom, uansett om du ønsker lån til bolig, bil eller andre store ting, eller du ønsker deg et mindre lån – som for eksempel et forbrukslån. Låne penger på dagen er noe som har blitt mer populært og det finnes mange grunner til at dette kanskje kan gjøre seg gjeldende for deg. Kanskje vaskemaskinen har gått i stykker eller du akutt trenger hjelp av håndverkere til noe i hjemmet ditt. Men uansett hva grunnen er, er det smart å vite hva du skal se etter for å finne frem til det beste og billigste lånet for akkurat deg.

Sammenlign lån

Før vi kommer nærmere inn på valg av lån, er det verdt å understreke at man bør ta stilling til om man faktisk bør ta opp et lån. Det kan være et fint økonomisk verktøy, men det er alltid bra å stille seg selv spørsmålet om det finnes andre, og kanskje bedre, løsninger når det kommer til dette med lån. Men la oss ta et eksempel! 

Hvis du skal kjøpe elektronikk er det god grunn til å sammenligne lån. Dette er ofte snakk om mindre beløp, og her kan man komme ut for å skulle betale høye renter hvis man ikke passer seg. Sammenlign derfor alltid lån, slik at det blir enklere for deg å finne ut av hvilke som er det beste. Se på faktorer som for eksempel:

  • Nedbetalingstid
  • Gebyrer og renter
  • Totalbeløpet
  • Vilkår og betingelser

Det å velge en bra bank er også viktig. I dag er det mulig å ta opp lån mange forskjellige steder, men det å velge banken sin er det også mange som gjør. Her kan man kanskje til og med forhandle avtalen sin litt bedre, fordi man allerede har et etablert forhold til de man låner av. Men sammenlign alltid med andre muligheter, slik at du vet at du får det beste for deg.

Eks: Annuitetslån 150 000 kr, 5 år, nom. rente 7,00%, etabl.-/termingeb. 0kr gir eff. rente 7,23%. Totalkostnad 178 200 kr.