Litt utviklende tidsfordriv?

0
168

Når Rubiks kube kom ut for noen tiår siden var det som en landeplage. Det var sånn at alle ville løse denne gåten, og det ble solgt over hundre millioner eksemplarer verden over. Men så er det sånn at veldig få faktisk klarer å løse en slik kube, i hvert fall på den tiden. I dag er det litt mer vanlig å kunne løse en Rubiks kube, og det er sågar konkurranser rundt det, for å se hvem som kan gjøre det fortest. Og, selv om du kanskje ikke vil konkurrere, så kan det jo være gøy om man endelig kunne løse det?

Og det finnes i dag veldig mange ulike former og varianter av Rubiks kube som blant annet denne https://mastercubestore.no/76-gan fra MasterCubeStore. Det er kanskje ikke noe du har sett før, og det kan være på tide å ta en titt på kanskje? Om ikke annet så vil det gjøre at du bruker tid på det når du kjeder deg, for en Gan-kube er enormt underholdende. Noen av variantene er veldig enkle, mens andre er mer komplekse igjen. I det hele tatt avhenger det på hvilken variant og størrelse du velger. Velger du en som er på 19×19, som er den største, så sier det seg selv at det vil ta enormt lang tid å løse den. Til og med de som gjør dette profesjonelt bruker flere timer på det. Og ja, det finnes faktisk profesjonelle, og turneringer som lar folk konkurrere mot hverandre.

Finn ut om speedcubing

Dette er noe man kan bli veldig dyktig på, og speedcubing er bokstavelig talt den raske versjonen av dette. Det handler om å fullføre oppgaven så fort som mulig, og da er det flere varianter av Rubiks kube det er snakk om. For den du har hjemme, den vanlige varianten kan de løse på fire-fem sekunder. Det er den som er på 3x3x3 altså. Men det finnes både mindre og større varianter, og jo høyere du går, altså jo flere sider som finnes, desto vanskeligere blir det.

Det finnes til og med konkurranser hvor folk gjør det kun med en arm, eller med bind for øynene. Og tror du oss ikke så kan du ta en titt på Youtube. Men da sier det seg selv at det er snakk om mennesker som har mye erfaring med dette og som kjenner kubene helt igjennom. Det er ekstremt mye som aktiverer hjernen din om du spiller dette, både fingerferdighetene dine, problemløsningsevnen og minnet.

Dette er noe du faktisk kan kjøpe for deg selv, men det er også ekstremt nyttig for barn. Det er når de er små at hjernen er mer mottakelig for slik utvikling og for at de faktisk kan klare disse utfordringene. Det kan ta tid, men det er definitivt verdt det, og det er noe du bør gi barnet ditt.

SÅ kan du selv se om det er noe de bør fortsette med eller ikke, men da har du i det minste informasjonen du behøver, så har barnet det litt gøy også!