Slik kommer du i gang med e-sport

0
618

Mennesket har alltid latt seg underholde av forskjellige leker, spill og idrett. Den nederlandske historikeren Huizinga myntet begrepet «Homo ludens», det lekende mennesket, og argumenterte for hvor avgjørende lek er for kulturell utvikling. I dag er det finnes det utrolig mye sport og spill å velge mellom – og e-sport er helt enkelt dataspill på profesjonelt nivå. Samtidig kan hvem som helst prøve seg som e-sportutøver.

Hva skiller e-sport fra «vanlig» dataspill?

Det pågår en diskusjon om hvorvidt e-sport virkelig kan defineres som en sport eller idrett, les mer her, men e-sport får i hvert fall mye oppmerksomhet. Flere videregående skoler har også egne program for e-sport, som henter inspirasjon fra andre idrettslinjer.

E-sport handler om konkurransepreget spill mellom enkeltspillere eller lag, innenfor et bredt utvalg spill – fra skytespill og strategi til fotball. Det er for eksempel flere store fotballag som har sine egne e-sportlag som spiller FIFA.

Fokuset er på ytelse og konkurranse, det betyr også at det når det gjelder utstyr er det ikke så viktig med flott grafikk og nydelig lyd, men kritisk med rask oppdateringsfrekvens og hodetelefoner som lar spilleren merke seg hvor fiendene er. Dette legger også premissene for noen konkrete steg på veien til å bli en skikkelig e-sportutøver.

Velg et spill du liker, pass på det grunnleggende og spill – MYE

Det er mulig å finne konkurransemiljøer rundt de fleste typer spill, og selv på profesjonelt nivå er det garantert mulig å finne et spill man liker. Derfor er det uten tvil anbefalt å prøve seg på spill som man allerede mestrer.

Dessuten er det greit å passe på at utstyret oppfyller minimumskrav når det gjelder ytelse og responstid. Mange typiske e-sportspill stiller ikke veldig høye krav til maskinvaren, men pass på å ikke få et handikapp med en gang.

Avslutningsvis handler e-sport selvfølgelig om å spille, og spille MYE. Det finnes ingen snarveier til suksess.