Smarte verktøy som kompletterer digital kreativitet

0
142

Når du tenker på digital kreativitet og å lage egne dingser, er det kanskje først og fremst 3D-printing og lignende teknologier som er de mest åpenbare eksemplene. Når det er sagt, er de veldig smart å ha andre verktøy som kompletterer de digitale duppedingsene dine.

Verktøy som lar deg lage egne løsninger i metall

Det er dessverre ikke mulig for privatpersoner å 3D-printe metall på noen fornuftig måte helt ennå, og derfor kan det være smart med verktøy som lar deg behandle metall på forskjellige måter. En søyleboremaskin er et godt eksempel, særlig med tanke på at det kan være mulig både å bore, frese og gjenge med denne type maskin.

Mulighetene er selvfølgelig uendelige, reservedeler eller komponenter til PC-kabinett er et godt eksempel. Kanskje du trenger å lage en egen dekkplate eller en liten gjenget del til et retroprosjekt du driver med? Da kan en god boremaskin være løsningen.

Etterbehandling av 3D-printede komponenter

Etterbehandling av 3D-printede deler i plast er også et godt eksempel på noe du kan trenge litt ekstra verktøy til. Teknologien har kommet langt når det gjelder detaljert 3D-printing, men det finnes fortsatt begrensninger både når det gjelder overflater og kompliserte former. Da kan det være greit med en maskin som kan frese og bore i materialet.

Dessuten finnes det mange smarte tips for å komplettere 3D-printede komponenter i plast med for eksempel metalldeler. En gjenget metalldel kan smeltes inn i plasten, noe som kan skape en svært robust og smart kombinasjon. Denne type løsning kan være aktuell for eksempel når det gjelder å lage egne reservedeler, og da kan søyleboremaskinen igjen være et smart verktøy. Du kan lage gjenger i akkurat den metalldelen du har lyst å bruke, før du helt enkelt varmer den opp for å passe den inn i komponenten i plast. Helt til slutt – med CAD-programvare kan du planlegge hele prosjektet før du begynner å bore.