Sofaen er hjertet i stuen – både kosekrok og hjemmekontor

0
522

Annonsørinnhold

Det moderne arbeidslivet er i stadig forandring, og i dag er hjemmekontor mer regel enn unntak innenfor noen bransjer. Det stiller selvfølgelig krav til gode ergonomiske løsninger hjemme, men det er også lov å ta noen jobbøkter fra sofakroken. Det er kanskje ikke arbeid som skal være den høyeste prioriteten når du kjøper ny sofa, men ha gjerne i bakhodet at sofaen i 2020 definitivt ikke bare er et sted å se på TV fra.

Moduler og sjeselonger legger til rette for alternative sittestillinger

Å skifte sittestilling og være i konstant bevegelse er noe av det viktigste du kan gjøre for å unngå problemer med for eksempel rygg og nakke. Det er ingen som anbefaler å sitte bakoverlent i sofaen med laptop på fanget en hel arbeidsdag, men hvis du bytter mellom forskjellige arbeidsstillinger kan det være helt greit som avveksling.

Med en sjeselong er det mulig å strekke ut beina samtidig som du fortsatt har god støtte i ryggen. En modulsofa kan også tilpasses slik at det er støtte på flere sider, noe som kan legge til rette for flere forskjellige arbeidsstillinger i sofaen. Den totale ergonomien vil selvfølgelig aldri bli like god som i en kontorstol foran et arbeidsbord, men det henger også sammen med den mindre skjermen til laptopen.

Pass på at oppbevaring og lading av dingser kan skje på en trygg måte

Nye vaner stiller også nye krav til oppbevaringsplass, og når det gjelder mobiltelefoner og nettbrett også lading. For noen år siden ble det innført krav til flere stikkontakter der TV-en naturlig ville plasseres i en ny bolig. Det var en naturlig utvikling i takt med at alt flere bokser ble koblet til under TV-en, og myndighetene ønsket å legge til rette for redusert bruk av skjøteledninger.

I dag er det ikke nødvendigvis ved TV-en som det er mest aktivitet, i noen hjem med smart-TV er det ikke noen andre enheter tilkoblet og alt skjer trådløst. Det kan da faktisk paradoksalt nok være i tilknytning til sofaen som det er mer behov for stikkontakter og smarte oppbevaringsløsninger.

Det oppstår dessverre en del branner i elektrisk utstyr hvert år, men ved å ta enkle forholdsregler kan du forebygge de mest alvorlige tilfellene. Bruk bare godkjente ladere, og vær på utkikk etter eventuelle svimerker eller andre indikasjoner på at det er noe elektrisk utstyr som blir for varmt.

Eget laptop-bord eller laptop-pute

Det finnes enkle bord som kan skyves på plass ved siden av eller over en del av sofaen, og som gjør det mulig å stille fra seg laptopen. For noen kan det kanskje også være mulig å jobbe med maskinen plassert på bordet i en periode. Såkalte laptop-puter, med en myk underside og en hard og flat overside der laptopen plasseres, er et annet alternativ som kan gjøre det litt mer komfortabelt og effektivt å jobbe fra sofaen.

Pass bare på at sofaen ikke blir bare en arbeidsplass, for den skal jo hovedsakelig være et sted for kos og avkopling.